Jettes forskellige rosenhaver

Jette Frölich er berømt for sin hånd klippede julpynt, men om sommeren finder hun beskæresaksen frem og klipper, former og styrer sine historiske rosers vækst og blomstring.

” Den styrede rosenhave skal være som jeg havde klippet den ud i papir. Jeg har et billede af den i mit hoved og det er mit endelige mål.”

Jette har forvandlet en stejl skrænt på den modsatte side af huset til en vild rosenhave.

“Den styrende rosenhave er simpelt hen så overvældende smuk, at den kan slå benene væk under mig, især når roserne står i blomst på en flot sommerdag. Men når jeg så kommer ned i den vilde rosenhave, kan jeg ånde igen, for her er roserne meget mere afslappede og tager ikke pusten fra mig. I øverigt blomstrer de vilde roser meget længere end de sarte roser i min styrede have” siger Jette Frölich.

På havevandringerne hører I Jettes tips til at dyrke roser på to vidt forskellige måder.